keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Uskomaton syksy

Tuli tässä pieni tauko purjehduksesta. Viime viikolla aloitin kuntoremontin uusien rullasuksien avulla ja tällaiseen päättömään keski-ikäisen miehen tyyliin mitenkään kevyesti ei voi aloittaa, vaan joka päivä pitää mennä. Viikonloppu meni inttikavereiden kanssa uuteen Viking Graceen tutustumalla ja tuosta reissusta palautumiseen tarvittiin lisäksi useampi päivä. Tänään kuitenkin klo 16 kokka kohti avomerta. 


Upea ilma. Lämpötilaa n. 17 astetta ja meriveden lämpötila Suomenlahdella samat. Tuulta parhaimmillaan täydelliset 6(7) m/s. Suuntasin kohti Päntäriä suoraan avomerelle. Päälläni fleace. Venemessuilta ostamani purjehdustakki ei ole vielä kertaakaan ollut päälläni. Aika turha ostos so far.


Helsingin edustalla on se etu, että paljoakaan tuulta ei tarvita niin miehen kokoisia aaltoja alkaa tulla vastaan. Kevyt veneeni oli noista aivan riemuissaan ja olisi kovasti halunnut lähteä nimensä mukaisesti lentoon. Vaikka meno oli kuoppaista, oli se kuitenkin aika pehmeää. Aallonpituus oli veneelle aika sopiva. Eloisaa purjehdusta sanoisin. Purjehdin jonkin matkaa Päntärin ohi avomerelle.Kahdeksaan asti oli vielä ihan valoisaa.  Jonkin verran purjehtijoita liikkeellä. Mereltä on aina kiva lopuksi palata Kruunuvuorenselälle ja ottaa viimeiset mailit rauhallisesti. Matkaa tuli melkein 17 mpk, joten iltapurjehdukseksi varsin mukava pätkä. Tätä kesää ja syksyä muistellaan varmaan pitkään.

2 kommenttia:

  1. Aika mahtavan purjehduksen sait tehtyä, toivotan sulle/teille näitä syyspurjehduksia vielä lisää ettei vielä ihan alkaisi nuo kunnon syysmyrskyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kyllä oli kivaa. Ollaan tässä vähän odoteltu niitä 10-13 m/s kelejä, jotta päästäisiin työkaverin kanssa ottamaan miehestä mittaa. Ihan myrkyjä ei kuitenkaan toivota. Kiva kuulla susta pitkästä aikaa. Olet varmaan aika näännyksissä teidän projektin kanssa.

      Poista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.