torstai 26. huhtikuuta 2012

Uudet purjeet

Genoa1 radial PX10 mylar. Miten näyttäkin niin isolta sisätiloissa.
Kävin aamupäivällä noutamassa Meripurjeesta Suomenlinnasta uudet keulapurjeet. Pitkään viime syksynä pähkäilin sopivia purjemateriaaleja. Halusin sellaiset purjeet, jotka eivät kelissä veny ja siten aiheuta turhaa kallistelua. Tällä setillä tuon pitäisi onnistua. Yllätyksekseni fokka oli varsin suuren kokoinen. Vanha purje, jonka olin kuvitellut olevan fokka onkin ollut aivan jotain muuta. Alaliikki siinä oli 80 cm lyhyempi kuin tässä uudessa. Varastosta onneksi löytyy varsin hyväkuntoinen blade-merkitty purje, jota voi käyttää kovimmissa keleissä. Toivottavasti perhetilanne sallii jossain vaiheessa kisailun. Tänä kesänä se ei ainakaan tule vauvan takia onnistumaan. Nyt pitää jatkaa pohjan hinkkaamista.

Fokka vaakaleikattu Polykote 6.5 oz race.

3 kommenttia:

 1. Vau, hienon näköinen seili. Mikään ei voita uuden purjeen kahinaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllähän tuo G1 vähän eriltä näyttää kuin aikaisempi 30 vuotta vanha. Mielenkiinnolla odotan miten suuri vaikutus on purjehdusominaisuuksiin.

   Poista
  2. No luulisi että eteenpäin vievää voimaa on enemmän ja kallistavaa puolestaan vähemmän. Lisäksi uudella purjeella *tuntuu* menevän kovempaa. Vaikka ei aina menisikään, on se sen verran myös pinnan ja pipon välistä kiinni.

   Poista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.