maanantai 30. huhtikuuta 2012

WC

 

Tällaisen setin tilasin Veneilijän verkkokaupasta. Eli Visa 319 MSD pytty. Ts. kemiallinen wc varustettuna imutyhjennyksellä. Sininen pötkylä on aktiivihiilisuodatin huohotinputkea varten. Oikealla puolella siitä waste-läpivienti ja huohottimen läpivienti sekä letkunkiristimiä. Pientä puutyötä tämä pönttö tulee vaatimaan asennuksen yhteydessä, koska on edellista huomattavasti korkeampi isomman säiliön takia. Aika kapea tämä  on. Motivoi miehistöä pitämään kilot kurissa.


Aamupäivällä kävin allekirjoittamassa venepaikkasopimuksen. Täksi kesäksi siirrymme Helsingin itäisille vesille. Tulee ehkä hyödynnettyä nyt enemmän Helsingin edustan pursiseurojen ravintoloita.


Veneen pohja ja peräsin ovat kokonaisuudessaan (paitsi tassut) nyt skrapattu ja hiottu primeria varten.  Kölistä puuttuu vielä yli puolet ja spakkeloinnit päälle. Kova työ tuo on ollut tähän asti. Onneksi ei ole tullut epämiellyttäviä yllätyksiä vastaan, vaan pohja on ollut hyväkuntoinen ja terve.

5 kommenttia:

  1. Hei, me oltiin yksi kesä Itä-Helsingissä. Mun mielestä kun siellä on kannattaa hyödyntää myös Porvoon ja Pellingin saariston läheisyys, siellä on mukavia luonnonsatamia.

    Voimia kunnostustöihin, on se sitten kivaa olla kunnostetussa veneessä. Ja siihen tulee likeisempi suhde kun muitaa koko kesän että tuota kohtaa keväällä hinkkasin sormet verillä...

    terveisin Elena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Elena ja kiitos vinkistä. Noita luonnonsatamia voidaan ehkä elokuun puolella harkita kun vaimolla ei ole enää isoa mahaa tiellä. Pellinki kiinnostaa ja olisi muutenkin kiva, jos idän suunnassa olisi joku hyvä mesta. Voisi sitten tuulien mukaan valita suunnan.

      Juu kyllä sitä taloihin ja veneisiin erilainen suhde syntyy, kun niihin laittaa hikeä, verta ja kyyneliä. Kyyneleet ainakin tulee, jos ei tämän raaputtamisen jälkeen vene liiku liukkaammin.

      Poista
  2. Porvoon suunnalla Äggskär on mukava ja helppo paikka. Siinä Pellingin ja Emäsalon välissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset Timo vinkistä. Tuolla pitää käydä grillaamassa ja maisemista nauttimassa.

      Poista
  3. Moi Marko sinulla näytää olevan myös veski remppa menossa. Ei tarvitse sitten kesällä ruveta leikimään pyttyjen kanssa.
    tuo on ihan asiallisen näköinen setti.
    Terv. Jukka

    VastaaPoista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.