torstai 21. helmikuuta 2013

Venemessuilla

Kuvat on kuvattu Lumia 920 puhelimella. Pitää kehua suomalaista heti alkuun. Upea puhelin. Valitettavasti ei vielä ole karttaplotteriohjelmaa saatavilla, mutta toivottavasti ennen kesää saavat tehtyä.

Xp33 oli palkittu messujen purjeveneeksi. Valitettavasti kyseinen vene ei tarjonnut minulle missään kohtaa sisätiloissa seisomakorkeutta ja tutustuminen jäi varsin lyhyeksi. Jos X-332 on suuren suosion aikoinaan saanut, minkä voin hyvin ymmärtää, niin tälle Xp33:lle on itseni vaikea kuvitella vastaavaa suosiota. Se on kuitenkin siinä hintaluokassa, että ainakin itse ostajana kaipaisin parempaa asuttavuutta. Dehler 35 taas sai sydämen sykkimään. Kiva fiilis sisällä ja hyvät tilat. Sopivan sporttinen ulkoa. Hinta vaan jossain taivaissa.


Tuollainen väljä perähytti olisi kyllä mahtava.


Viiden tuuman karttaplotteria en tuossa kohdassa oikein ymmärtänyt. Itselläni on samanlainen ja sitä pitää lukea välillä hyvinkin läheltä. Ruorimieheltä tulee tuonne matkaa useita metrejä. 


TG oli uudistanut 5.9 mallinsa. Näytti tosi hyvältä. Yksityiskohtiin oli kiinnitetty huomiota ja tavaroiden kuljetustiloja parannettu. En yhtään epäile etteikö tämä vene saavuttaisi suurta suosiota saariston mökkeilijöiden parissa. Tässä kokoluokassa pärjää vielä maltillisella konekoolla (70 hv), mikä vähentää kuluja huomattavasti isompiin verrattuna. 


Tällaista puhallettavaa kanoottia olen miettinyt oman purkkarin perään kesälomareissuille. Voisiko olla hyvä vaihtoehto kumijollalle?


Pojalle ostin uudet liivit. Balticin liivit vaikuttivat hyvin asiallisilta. Tärkeää tuo lenkki niskassa, mistä saa tarvittaessa nostettua pojan veneeseen. 

Pitkän tovin juttelin Viklapurjehtijan kanssa ja ilmoittauduin koepurjehdukselle. Olisi mökkikäyttöön varsin asiallisen näköinen jolla. Ja miksei ihan pieneen kisailuunkin. Suomalaisen karttaplotteriohjelman markkinoija mainosti, että ennen kesää olisi ohjelma saatavilla Windows Phoneen. Navionicsin verrattuna ohjelman etu on AIS-datan saaminen näytölle. Jos saamme satamapaikan kaupungin edustalta tuo voisi olla selkeä etu.

Ihan kivat messut. Pieniä uusia performance purkkareita jäin kaipaamaan. Hyviä tarjouksia. Nyt on kartat Ahvenanmaalle asti ja HH:n purjehdusasukin tuli hankittua.

3 kommenttia:

  1. On tainnut olla vähän lama-ajan messut, kun ei kovin paljon kiinnostavia uusia nähtävyyksiä purjevenepuolella ollut. Viime kesänä karille ajettu (hys, hys eihän me tiedetä tästä mitään) Salonakin taisi olla taas näytillä ; )

    Dehlerit on kyllä omaa luokkaansa, mekin ollaan monet kerrat niistä puhuttu, joskin aina hinnan vuoksi siirrytty äkkiä muihin merkkeihin! Purjehtiihan ne hyvin ja asuttavuus kohdallaan.

    Oioi, vaarallista tuo venemessuilla käynti, kun havaitsee tarvitsevansa sitä sun tätä. Näkökulma vielä tuohon kumppari/kanoottiasiaan: meillä mieheni on aina halunnut nostaa kumpparin vedestä takastaagiin, ettei perässä mikään vie sadasosasolmuakaan vauhdista (!), eli jos olet yhtä pedantti, ettet suurinpiirtein halua lastenkaan muoviveneitä perään killumaan, kannattaa mitoittaa 'siirtovene' sen mukaan, että sen voi vielä nostaa matkan aikana vedestä. No, näkökulmia tähän on varmaan monia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se vähän ihme, että Suomessa riittää kysyntää kaikille noille moottoriveneille mitä messuilta löytyi ja purjevenepuoli oli varsin suppea.

      Ollaan ihasteltu noida Dehlereitä jo aikaisemminkin. Meidän budjetilla joku 25 vuotias voisi joku päivä olla mahdollinenkin. 35 jalkaisissa tuntuu olevan jo ihan mukavat tilat kun 33 jalkaiset C/R:t ovat vähän ahtaita vielä. Osassa noista on vaan sellainen valkoinen sisustus, joka ei silmää miellytä, mutta puusisustuksiakin löytyy.

      Ei ollut halpa messureissu ei. Rahaa kului 10 kertaa yli suunnitellun. Apuvene saa vielä jäädä hautumaan. Sitten kun poika alkaa kaipaamaan jollan tapaista. Leluvene on hyvä laittaa roikkumaan perään, jos joku sattuu ohittamaan. On selkeä signaali, että ei tässä edes yritetty mennä kovaa. Mukamas.

      Poista
    2. Samaa mieltä lama-ajan messuista. Kiinnostavin vene kun mielestäni oli Swan 39 yli kolmenkymmenen vuoden takaa. Vanhoista Dehlereistä esimerkiksi 36 db olisi kova rassi, asuttavakin se varmaan on.

      Poista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.