sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kesän reittisuunnittelua

Mainostan nyt tässä Fonectan karttapalvelua. Kaikki eivät ole välttämättä huomanneet, että heidän palvelustaan löytyy myös kartat veneilijöille. Jopa vierasvenesatamat on merkitty. Reittisuunnittelussa sovellus on erittäin kätevä. Kokonaiskuvan saaminen merialueelta on huomattavasti helpompaa kuin karttasarjalla ja etäisyyksien mittaaminen todella nopeaa ja kätevää. Valitettavasti iMacin hiirellä zoomaus on aavistuksen ärsyttävä, mutta kyllä tuollakin toimeen tulee. Windows-ympäristössä toimii paremmin.

Kokonaiskuvassa yksityiskohtia luonnollisesti karsitaan. Yleiskuva on mielestäni selkeä ja havainnollinen. 

Etäisyyksien mittaus käy sekunneissa. 

 Zoomatessa yksityiskohdatkin tulevat hyvin esille.

Haaveilen kesälomapurjehduksesta aina Ugiin asti. Perheessä hiukan jännitetään matkaa noin pitkälle, mutta muuttuuko se meri tuosta sitten mihinkään. Kokeneempien mukaan Saaristomeren pitäisi olla rauhallisempi kuin Helsingin edustan. Saaria tuolla ainakin on enemmän suojana. Helsingin edusta on varsin avoin ja horisontti on usein edessä. Hyvin on täälläkin pärjätty ja ensi kesänä veneen varustus on entistä parempi.

Seuraavia etappeja olen miettinyt:
HKI - Inkoon saaristo (appivanhempien mökki), yksinpurjehdus
Inkoon saaristo - Hanko
Hanko - Helsingholm
Helsingholm - Korppoo (ystävän mökki)
Korppoo - Lootholma
Lootholma - UGI (vanhempien mökki)

Saa ehdottaa hyviä satamia!

Etapit on suunniteltu niin, että purjehdusajat pitäisivät olla luokkaa 5 - 6 h (pl. ensimmäinen), joten vauva nukkuu tuosta ajasta ainakin puolet. Kymmeneltä aamulla kun lähtee, niin jo neljältä on perillä. Perheen ehdoilla siis. Takaisinpurjehdus olisikin kiva taas tehdä vaikka nonstoppina miesporukalla. Tiukkoja aikatauluja emme tule tekemään, vaan säiden mukaan mennään. Laitetaan tilaukseen 5 - 8 m/s tuulet, pilvetön taivas ja 25 astetta lämmintä.

6 kommenttia:

 1. Me käytämme tuota karttapälvelua. On myös aika kätevä. Onko tuttu?

  http://www.vierassatamaopas.fi/kartta

  Huomio ensi kesästä. Lootholmassa on meriartiolaisten kesäleiri 27.7.-5.8. Silloin satama on varmasti ihan täysi. Lähellä Lootholmaa on Parattula eli Laura Peterzenin vierassatama, joka on ihan kiva. http://www.peterzens.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Ei ollut vielä tuttu. Tuosta saa kätevästi infoa. Kiitos. Laura Peterzen oli ensin listalla, mutta ajattelin tuon Lootholman olevan parempi lapsille. Pitää laittaa nuo päivät ylös, jos ollaan juuri tuolloin liikenteessä.

   Poista
 2. Helsingholm on ihan ehdottomasti ollut aina lempikohteitani, idyllinen, rauhallinen, rantasauna kalliolla länteen auringonlaskun suuntaan oioioioiiii kesä tule jo, käykää ehdottomasti myös Högsårassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vihjeestä. Pitää laittaa Högsåra muistiin. Jos vaikka paluumatkalla.

   Poista
 3. Reittisuunnittelu on kyllä parasta terapiaa talven keskellä! Saaristomerellä Helsingholmenin vieressä sijaitseva Stenskär on myös idyllinen paikka. Kustavin suunnalla suosittelisin ehdottomasti Isokarin majakkasaarta. Saaren länsipuolen kilometrien pituisilta kalliolta avautuu upea maisema Selkämeren ulapalle. Majakkaan pääsee kesäkaudella myös opastellu kierrokselle. Myös läheinen Katanpää on käymisenarvoinen paikka, jolla on erikoinen historia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä tuosta terapiasta. Lohtua ja toivoa ikuisen talven keskelle. Hyviä vinkkejä nuo paikat. Katanpää voisi olla pojalle mielenkiintoinen. Isokarissa voisi ehkä käydä päiväpurjehduksella Ugista.

   Poista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.