maanantai 12. toukokuuta 2014

Pieniä voittoja

Veneen törmäyslistan yläpuolisen kylkiraidan uudelleenmaalaus on osoittautunut varsin pitkäksi prosessiksi. Kylmät yöt ja sateet ovat tehokkaasti estäneet/pilanneet maalauksen. Jotain pientä näpertelyä olen sentään saanut tehtyä.


Alunperin haaveenani oli tehdä uudet kajuutan luukut muovista. Kävin jopa Etrassa hämmästelemässä hintoja. Ne olivat kuitenkin sitä luokkaa, että jäivät kauppaan. Tiikkivaneriakin olisi pitänyt ostaa Puukeskuksesta 1,5 neliötä, joten sekin jäi kauppaan. Lopulta päätin tehdä luukut ylijäämätavarasta. Koivuvaneria löytyi valmiina ja sävytettyä lakkaa. Ilman monitoimikonetta olisi tuo pyällys jäänyt kotioloissa tekemättä. Pistosahalla ja Feinillä molemmat luukunpuoliskot syntyivät puuvalmiiksi 1,5 tunnissa.


Öljyämiseen + 6 lakkakerrokseen meneekin sitten oma tovinsa. Tässä 5 lakkakerrosta ja sävy alkaa olla kohdallaan.

 Keulakajuuttaan viritin verkon hyllylle. Nyt lasten vaatteita voi pinota reilusti päällekkäin ja säilytystilaa on rutkasti enemmän. Uskon säilytystilan riittävän mainiosti lomapurjehdukselle. Tuo näyttää yksinkertaiselta, mutta oli kyllä haastava saada verkko istumaan nätisti. Naru on joustava, joten taakse  pääsee helposti.


Tämän kätevän kokoonpantavan pesuvadin tilasin Svb:ltä. Käytännössä tämä tekee tiskaamisesta huomattavasti helpompaa. Varsinaisen tiskaamisen voi tehdä tässä ja nurkka-allasta voi käyttää huuhtelualtaana. Pesuvedet voi tuossa sitten kantaa maihin. Minullekin saatiin näin seisomakorkeus, ainakin kun ei sada.
 

Vaimon minulle lahjaksi ostama kylttikin löysi vihdoin paikkansa. Tuossa se mukavasti pönkittää itsetuntoa.

Kyljet tuli vahattua viikonloppuna, mutta on tässä vielä kaikenlaista pientä puuhaa vielä ennen vesillelaskua.

2 kommenttia:

 1. Aika paljonkin kaikenlaisia mielenkiintoisia näpertelyjä olet ehtinyt tekemään ja tosi hyvältä näyttää! Viikonlopuksi pitäisi sään lämmetä huomattavasti, joten saattanet saada loputkin pienet puuhat tehtyä :)
  Jes! Kylttikin löysi arvoisensa paikan. Kyllä nyt kapteenin kelpaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset. Tulihan ne mukavammat säät sieltä ja on ollut ihan kiva puuhailla veneen kimpussa.

   Poista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.