tiistai 9. helmikuuta 2016

Uuteen kauteen uudella veneellä?

Lopullisia kauppoja ei tosin vielä ole tehty, mutta ehdollinen kyllä. Reilusti pakkasen puolella olevassa hallissa kun ei voi kovin erikoisia tarkastuksia tehdä ja pitäähän se vene lopulta koepurjehtiakin, jotta kaiken tarpeellisen voi todeta olevan kunnossa.


Varsin pitkään olen seuraavaa venettä katsellut. FF 27:n kanssa on tullut 5 kesää nautittua purjehtimisesta ja sen mukaan muodostunut vahva kuva millainen tulevan veneen tulisi olla. Haluan tulevaisuudessakin eloisan purren, jota voi yksinkin spinnulla ajella. Sisällä olisi kuitenkin kiva olla tilaa riittävästi, jotta vieraitakin voisi ottaa mukaan. Omiin tarpeisiin sopivaa ei vaan ole vastaan tullut. Tai jos on, niin hintalappu on ollut toivottoman korkea. Nyt keskellä talvea tuli kuitenkin myyntiin varsin harvinainen vene, jossa kaikki tuntui loksahtavan paikoilleen.

Osatakilainen pinnallinen 10 m pitkä C/R-vene, jonka sitloota on ajateltu pienelle miehistölle. Teleskooppipinna, jonka avulla pystyy hallitsemaan hyvin ruffin reunalla olevia vinssejä ja vinssinvapauttimia. Viistetyt reunat sitlootan reunalla, joten pystyy mukavasti ohjaamaan reunalta. Barduunat jälkiasenteisena optiona (ei pakolliset käyttää). On - off rullalaite keulalla ja useampi keulapurje. Pari spinnua, laadukkaat purjeet. Oikaisevaa momenttia lähes yhtä paljon kuin X-332:ssa. Suorituskykyä varsin mukavasti muutenkin. Isopurjeessa neliöitä aika tarkaan tuplat nykyiseen verrattuna, mutta jää toki nopeudessa parhaille samankokoisille saman aikakauden konstruktioille hiukan. Systeemipilotti ja Jefan hiilikuituperäsin. Kaksi erittäin tilavaa makuukajuuttaa pitkillä sängyillä ja iso valoisa salonki L-pentterillä. Köli kiinni teräspalkistossa. Itselleni seisomakorkeus aika laajalla alueella. Hyvä uimataso lapsille.


Yllä olevaan taulukkoon yritin muutella veneen IMS-taulukkoa luettavampaan muotoon. Toivottavasti meni oikein.

Toivottavasti ei tule epämiellyttäviä yllätyksiä, vaan että hänestä tulee pitkäaikainen perheenjäsen. Isommat tilat mahdollistaisivat omien kavereiden/vanhempien ja lasten kavereiden mukaan ottamisen. Ja miksei sitä voisi kutsua ihan tuntemattomiakin purjehduksesta kiinnostuneita mukaan.

4 kommenttia:

 1. Tuota metrikuumetta näkyy meilläkinpän, yhtä venettä oltiin menossa jo katsomaan mutta oli myyty ennenkuin päästiin paikalle... Katsopa merenneidon blogia myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No harmi että meni vene sivu suun. Ilmeisesti hyvät veneet kuitenkin liikkuvat. Syksyllä yksi itseäni kiinnostanut ehdokas myytiin viikossa. Laitoin merenneidolle viestiä.

   Poista
 2. Taidat olla aika innostunut tuosta löydöstä :) Toivottavasti asiat loksahtaisivat paikoilleen loppuun saakka ja saisitte mieluisan veneen perheeseen ensi kaudelle.

  Juu postia olen saanut yllättävän monelta bloggaajalta viime päivinä - hyvähyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kiva fiilis kun innostuu veneestä. Useampaa kuitenkin käynyt katsomassa, mutta mikään ei ole kolahtanut ennen tätä. Hyvä jos saadaan kiva tapaaminen aikaiseksi.

   Poista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.