lauantai 13. helmikuuta 2016

Poimintoja messuilta

Venemessujen aika on vuodesta vanhan kaavan mukaan se aika, kun haaveilut ja suunnittelut kesän purjehduksista alkavat. Tänä vuonna purjevenepuolella ei itselleni ollut juurikaan mitään mielenkiintoista katseltavaa. Hienoja veneitä toki esim. Arcona 380, mutta itselleni ei kiinnostava kokoluokka. Moottoriveneitä en jaksanut katsella pl. entisöidyt klassikkoveneet. Suurimman ajan vietinkin varustehallissa.


Ursuitin osastolla kiinnitin huomioni heidän välikuivapukuun. Tarjoushinta 519 e. Tuollaista olen pitkään haaveillut henkivakuutukseksi syyspurjehduksille. Yhdistettynä henkilökohtaiseen satelliitin kautta toimivaan hätälähettimeen antaisi yksinpurjehtijalle jo reilusti lisäaikaa selviytymiseen kylmissä vesissä. Hätälähetin liiveissä on jo, mutta tällainen pitää kyllä jossain vaiheessa saada.


Marinean osastolla oli varsin kohtuuhintaisia taittuvia aurinkopaneeleita kaupan. Olivat oikeasti taittuvia. Kuvassa 80 W paneeli.


Tällaisista vedenpitävistä purjehdushanskoista olen useamman kerran kylmillä ja märillä keleillä haaveillut. Löysivät tiensä kotiini. Toimivat myös kosketusnäytön kanssa ja tuo tuli kotona kokeiltua. Marinean osastolta. Hintalapun hintaa en maksanut. Aina kannattaa kysellä messutarjousta.


Kylmät jalat syyskeleillä heikentävät mukavuutta. Tuollaiset heat holdersit ostin ja kotona heti testiin laitoin. Olivat rintamamiestalossakin liian lämpimät, joten uskon että toimivat veneessä kylmillä turkkilevyillä.


Ankannokan alle asennettavat tikkaat näyttivät hyvältä. Tuollaiset pitää todennäköisesti hankkia, jotta pikkuihmiset ja vähän vanhemmat pääsevät kulkemaan.


Uuden uunin hankinta voi olla edessä. En vielä tiedä. Kohtuullisen pieni kulutus uunissa yllätti (87 g/h). Viiden kilon pullollakin uunia voisi käyttää ihan surutta. Antaa uusia mahdollisuuksia kesän kokkailuihin.


Kävin läpi myös vaihtoehtoja kumiveneen korvaajaksi. Tällainen puhallettava kanootti näytti muuten hyvältä, mutta on varsin leveänä todennäköisesti aika hankala lapsen meloa.


Puhallettavat SUP-laudat näyttivät hyvältä, mutta olivat varsin arvokkaita (800 e).Tämä puhallettava kanootti herätti kyllä mielenkiintoni. Oli toteutettu samalla teknologialla kuin puhallettavat SUP-laudat. Kuorien välillä on tiheä langoitus, mikä näkyy alakuvan sisäkuoren pinnassakin. Varsin jäykkä, kapea ja kevyt. Tämä yksilö vaan lojui ison altaan vieressä, enkä löytänyt vastaavaa kenenkään osastolta. Ts. hintatieto jäi saamatta. Todennäköisesti varsin arvokas, mutta varsin mielenkiintoinen apualus purjeveneeseen.

5 kommenttia:

 1. Messuilla oli todella paljon taas kaikkea katseltavaa. Meille ei riittänyt edes yksi päivä vaan pitää mennä uudelleen vielä ensiviikon loppuna. Oli hauskaa lukea miehisempiä huomoita, minun blogi pullottaa sitten niitä toisia =D. Ihanaa ystävänpäivää teidän venekunnalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ystävänpäivätoivotuksesta. Hyvää ystävänpäivää myös teidän venekunnalle. Ajattelinkin että toisissa blogeissa esitellään messujen tyylitellympää puolta ja päätin sitten suosiolla keskittyä käytännöllisempään puoleen. Se kun on muutenkin enemmän itseäni :). Kivan fiiliksen merkitystä kuitenkin yhtään väheksymättä.

   Poista
 2. Mua alkoi kiinnostamaan nuo vedenpitävät hanskat - kiitti vinkistä! Yksinpurjehtija on ilman muuta oikeutettu satsaamaan kunnon turvavarusteisiin, vaikka ne tuntuvat äkkiseltään aika arvokkailta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sulle löytyy myös mukavat vedenpitävät hanskat. Kuivana pysyminen lisää kyllä mukavuutta merkittävästi.

   Poista
 3. s/y Solsidanin blogissa myös messuraporttia. Luin muiden messutekstejä vasta sen jälkeen, kun olin julkaisuut omani. Kiva huomata miten erilaisia asioita eri ihmiset ovat messuilta ponganneet :) ja miten erilaisia näkökulmia. Kevättä odotellessa! Terveisin Maarit
  http://sy-solsidan.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.