sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Miehistö lisääntyi

Hiukan on ollut hiljaista purjehdusrintamalla kun vauva päätti tulla maailmaan 3 viikkoa etuajassa. 30.6 meille syntyi pikkuruinen tyttö. Hän syöksyi maailmaan sellaisella vauhdilla, että selvästi on ainesta kilpapurjehtijaksi. Synnytys kesti 34 minuuttia ja oli minuuteista kiinni, että ehdin itse paikalle.

Pienen kokonsa takia vauva joutui viettämään ensimmäiset päivänsä valvontaosastolla, vaikka mitään varsinaista ongelmaa ei ollutkaan. Nyt on onneksi koko perhe jo kotona. Itse kävin tänään veneellä asentamassa uudet kiinnitysköydet ja sammuttimen sekä tekemässä pieniä huoltohommia. Ensi viikolla pääsemme toivottavasti vauvan kummitädin ja -sedän kanssa purjehtimaan Helsingin edustalle. Huomenna pitää vielä käydä ostamassa liivit pikkuiselle.

8 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon !
    Kaikkien purjehtivien lapsiperheiden peruslukemistahan on
    http://veetinvenekesa.blogspot.fi/
    joka puuttuu teidän linkkilistalta. Se kuuluu työntää etenkin kaikille niille mummoille, jotka päivittelevät että ettehän te vaan sen lapsiparan kanssa...

    terveisin Elena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Elena

      Kiitos vinkistä. Kiva lukea muiden lapsellisten juttuja myös.

      Poista
  2. Onnittelut koko perheelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tytti. Onko teillä ollut hyviä purjehduksia? Säät eivät kovin kummoisia ole olleet.

      Poista
  3. Lyhyitä pyräyksiä.
    Kerran saatiin omaa spinnua kokeiltua. Oli vähän kuin pienessä laskettelurinteessä: ensin kryssittiin hitaasti ja sitten viuh spinnulla takaisin. Mutta saatiin se ylös ja vielä alaskin. Käytiin Kesäpurjeen iltakurssilla ja sitten selviteltiin, miten se omassa laitetaan (suoraan takaplokeille, ilman barbereita).
    Sen jälkeen onkin sitten tuullut sen verran rivakasti, että kakkosreivilläkin mentiin viittä solmua. Todettiin, että meille on liikaa ja mentiin onkimaan ja paistamaan lihapullia laituriin. Uimarannalta todettiin, että pelkällä keulapurjeella meno oli in.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa että olette saaneet spinnun ylös. Varsinkin kevyessä kelissä myötäiseen purjehtiminen on tuskaa ilman sitä. Turha sitä on itseä liian rankossa keleissä kiusata. Tarkoituksena kuitenkin pitää hauskaa. Helsingin edustalla ei paljoa tuulta tarvita, niin alkaa nostaa jo isoa aallokkoa ja pikkuveneessä tuo tuntuu heti. FF 27:aa saa kuitenkin mielestäni kryssittyä varsin pehmeästi ja kuivasti. Ongelma meillä perheellisillä on jos toisen pitää juosta kajuutassa hoitamassa lasta/lapsia. Siellä tulee herkemmin huono olo kuin kannella.

      Poista
  4. Onnittelut koko perheelle pienokaisen syntymän johdosta.

    VastaaPoista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.