sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Vauvalle karsina ja puunausta

Viime viikot ovat olleet mullistuksien aikaa perheessämme kun 10 kuukautinen viipeltää vauhdilla eteenpäin ja nousee seisomaan milloin mitäkin vasten. Olin onnistunut tuon vaiheen jotenkin blokkaamaan mielestäni. Ensi kesä tulee olemaan haasteellinen tytön iän takia. Yksivuotias mennä viipeltää vailla mitään järkeä. Siksi piti kehittää hänelle turvallinen paikka leikkiä yksikseen. Salongin sohva on siitä hyvä, että siihen on hyvä näköyhteys sitlootasta. Tein tytölle tuohon alumiiniputkesta, kahdesta haasta ja kissansuojaverkosta oman karsinan. Myöhemmin tuon kissaverkon voi korvata kankaalla, joten siihen tulee hyvä meripunkka lapselle.


Pari kesää sitten kun Charlottan ostin, ei hän kovin puhtoinen kannelta ollut. Kansi oli musta noesta ja nuhjuinen. Yritin silloiselta omistajalta kysyä, jos Charlottan saisi puhdistettua valkoiseksi. Hän ei tiennyt miten se pitäisi tehdä. Kertoi kyllä että aikoinaan oli ollut vaikea löytää hyväkuntoista venettä. Veneen omistuksen aikana ei ollut kuitenkaan kertynyt tietoa, että miten sen veneen saisi pysymään hyväkuntoisena. Itselläni oli kyllä aavistus, että nuhruisen pinnan alta voisi löytyä puhtaampi vene. Nyt viikonlopun aikana sain sen hierottua esiin. Viime keväänä meni aika valitettavasti pelkän pohjan kanssa ja kansi joutui jäämään vähemmälle huomiolle.


Menetelmästä käytetään jostain syystä nimitystä myllytys. Se mitä tuossa käytännössä tehdään on hionta karkeudeltaan eriasteisilla hiomatahnoilla. Käytin Farecla G3/G6/G10 tahnoja. Osan pinnoista kuten kyljet ja kannen suuremmat pinnat hioin koneellisesti. Pinttyneimmissä paikoissa aloitin G3 tahnalla ja sen jälkeen G6 ja mahdollisesti G10. Tuon jälkeen Autoglymin punaisella vahaus. Annoin ensimmäisen vahan kuivua hyvin yön yli ennen seuraavaa kerrosta. Kylkiin laitoin jo Autoglymin kovavahan viimeiseksi kerrokseksi.
 

Sitlootassa oli paljon kaikenlaisia mustia raitoja jne. kengistä. Nuo lähtivät kaikki varsin helposti hiomatahnalla. Paljon on kuitenkin vielä puuhaa edessä ennen vesillelaskua.

8 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää! :)

    Ja tosi innovatiivinen tuo leikkikehä. Nauratti, kun kuvittelin vimmastuneen taaperon, jonka vapautta näin rajoitetaan... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih! Onpahan ainakin turvallinen paikka itkupotkuraivareille ;)

      Poista
    2. Kiitos. Ei ole helppoa pikkuisen elämä. Muut päättävät kaiken puolestasi. Siitä se turvallisuus kehittyy. Tunteiden vuoristorataahan tämä on. Hymystä itkuun puolessa sekunnissa.

      Poista
  2. Tosi hyvältä näyttää! Kiiltääkin kuin uusi vene konsanaan :) Ja aivan mahdottoman hieno tuo leikkikehä. Turvallisuus ennen kaikkea ja jo pienestä pitäenhän on vanhempien asetettava rajoja lapsilleen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Livenä näkyy naarmut, joita ei kuvissa näy, mutta on tuo nyt paljon freesimpi. Kotona on helpompi asettaa rajoja. Veneessä tulee herkemmin lahjottua lapset tyytyväiseksi. Ihan itsekkäistä syistä.

      Poista
    2. Mä oon niin vanha, että mun tytöt ovat nyt jo aikuisia, mutta muistan kyllä ne haasteet, joita heidän kanssaan veneillessä tuli eteen ja lahjonta oli yksi erittäin toimiva keino ;) Mutta, eikös pääasia olekin, että kaikilla olisi mahdollisimman mukavaa veneessä :) Hyvää vappua sinulle ja perheellesi!

      Poista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.