perjantai 19. huhtikuuta 2013

Citypurjehtijoiksi

Charlottan kotisatama muuttuu Laajasalon itäpuolelta sen länsipuolelle. Ts. suoraan Helsingin edustalle saarien rajaaman tilan sisäpuolelle. Tällä hetkellä tuo on meille varsin optimaalinen sijainti, koska pääsen töistä veneelle 6 minuutissa. Pihlajasaari on vain tunnin matkan päässä ja matka länteen lyhenee muutenkin tunnilla. Pursiseurojen ravintolat ovat myös ihan iltapurjehduksilla tavoitettavissa. Voisi viedä vaimo ulos syömään muuallekin kuin Ikeaan, jossa on keittiöremontin myötä tullut vierailtua ihan liikaa talven aikana. Ainut mikä tuossa mietityttää on kapeat ja ruuhkaiset reitit ulos merelle.


Kustaanmiekka on ilmeisesti ongelmallinen pyörivien tuulien ja mereltä nopeasti saapuvien matkustajalaivojen takia. En halua että Charlottalle käy kuten alla linkittämässäni videossa. Optimaalista olisi, jos pääsisi purjehtien ulos, eikä tarvitsisi montaa kertaa nostaa ja laskea purjeita. Särkän kohdalta (reitti 1) ilmeisesti voisi olla mahdollista kryssiä ulos vallitsevilla lounaistuulilla. Tuossa pitäisi olla vettä sen verran, että voisi purjehtia laivaväylän ulkopuolella. Reitti 2 taas voisi olla optimaalinen tulla sisään kovalla tuulella. En tiedä. Jos jollain on kokemusta, otan vinkkejä mielelläni vastaan.

OT: Purjemaakarilta kyselin tarjouksia kovan tuulen fokasta (85 % LP). Työkaverin kanssa juttelin ja molempia kiehtoisi kokeilla (12 - 14)  m/s kelejä.

10 kommenttia:

 1. Onnea uudesta kotisatamasta. Kohtahan ne kesän ensimmäiset purjehduksetkin tehdään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Taitaa mennä meillä tosin veneen lasku ensi kuun puolivälille.

   Poista
 2. Annoin Sinulle tunnustuksen blogissani , käy se sieltä nappaamassa jos haluat vastata kysymyksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tunnustuksesta :) . Ihan heti en ehdi tuohon vastaamaan, mutta katsotaan kun tulee sopiva väli remppa/huolto/perhe-elämän keskellä.

   Poista
 3. Samoin täältä onnittelut uudesta kotisatamasta! Meillä oli Katajanokalla joskus aikojen alussa vähän aikaa venepaikka ja silloin Kustaanmiekka tuli tutuksi. Kyllä siitä muuten purjehtii, mutta ruuhka on yleensä aikamoinen. Ulos lähtiessä taidettiin melkein aina nostaa seilit vasta sen jälkeen, mutta sopivalla tuulella kyllä purjehdittiin sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Työkaveri oli ison Salonan kyydissä purjehtinut Särkän kohtaa ulos, joten jotain toivoa on päästä purjehtien ulos.

   Poista
 4. Pläjäytin sinulle blogitunnustuksen blogissani Purjeen Viemää. Tätä on nyt näköjään liikkeellä :-)

  Hyvää kevättä ja lähestyvää veneiden laskua!

  VastaaPoista
 5. Onnittelut uudesta kotisatamasta! Mulla ja miehelläni on myös alle 10 min. matka töistä veneelle ja kesäaikaan lähestulkoon asutaankin veneellä :) Tunnustuksen olisin minäkin sulle antanut blogistasi, mutta oot niin suosittu, että jätetään toiseen kertaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Isommalla veneellä voisikin jättää vaimon ja lapset jonnekin lähisaareen päiväksi ja itse kävisi kumiveneellä töissä. Tuossa tavoitetta itselle.

   Poista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.