lauantai 4. toukokuuta 2013

Uudet vinssinvapauttajat

Veneen vinssinvapauttajat olivat varsin heikossa kunnossa. Tämä näkyi kongreettisesti viime kesänä kun kovalla tuulella reivit eivät pitäneet. Yhdestä lukosta oli lisäksi vipu poikki, joten vapauttimia oli vain 5 käytössä. Se yksi kerta kun tuuli nousi yksinpurjehduksella yli ennusteen 12 metriin sekunnissa ja aallot miehen korkuisiksi ulkoväylällä herätti myös ajatuksen reivauksen tuomisesta sitlootaan. Päädyin lopulta tuossa kahden köyden systeemiin, jonka ajattelisin olevan häiriövapaa. Se haitta tuossa vaan on, että vinssinvapauttajia tarvitaan pari lisää.


Päädyin lopulta Spinlock XAS:iin, koska se pärjäsi hyvin Venemestarin testissä ja menestynyt FE-purjehtija Harald sitä heidän foorumissaan suositteli.  Vanhoihin vapauttajiin verrattuna nuo ovat varsin järeän oloiset.


Vanhoihin Easylockeihin olisi myös saanut uudet sisuskalut, mutta hintaa noille olisi tullut hyötyyn nähden liikaa. Halusin lukot, jotka pitävät dyneeman kanssa ja ovat kevyet myös naisväen käyttää. Mukavuus naisväelle on minulla ihan korkeimmalla prioriteetilla.


Uudet vapauttajat tarkoittivat tietysti lisäreikiä ja se teetti paljon työtä. Vanhat oli valettava epoksilla umpeen ja saatava jotenkin siististi peittoon. 


Päädyin tekemään rosterilevystä peitelevyt, jotka samalla toimivat aluslevyinä. En usko että vapauttajat enää tuosta korkkaavat läpi. Turvallisuus saa näkyä. Peitelevyjen alla on lisäksi mellapalat kansirakenteeseen. Ts. ne eivät tukeudu sisämoduuliin. Ruuvit piti kaikki katkaista kustomina oikean pituisiksi. Tuossa kävi kuten usein käy, että kaikki ei mene niinkuin on suunnitellut. Neljä ruuvia oli yhtäkkiä millin pari ylipitkiä ja niitä lyhentäessä meni hermot. Ruuvimeisselistä tuli heittoase ja hetken keräilin hermoja. Lopulta osat saatiin siististi kiinni ja silikonit ympärille. 


Nyt on riittävästi vapauttajia reiveille ja myös cunninghamille. Ts. saadaan sen myötä reivikynnystä hiukan ylemmäs.

2 kommenttia:

  1. Vakuuttavan näköiset vapauttajat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu. Eiköhän noiden pito riitä tähän veneeseen ihan hyvin.

      Poista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.