tiistai 6. elokuuta 2013

Borstö, saaristomme helmi

Hei me kryssitään. Vastatuulipurjehtijat ry saisi meistä yhden parhaimmista jäsenistä, sen verran ovat tulet tänä kesänä vastaisia olleet. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Siitä huolimatta tämänpäiväinen purjehdus Seilistä Borstöön kansallispuiston läpi oli aivan uskomattoman upea. Valitettavasti merikuvat eivät tee oikeutusta maisemille.

Nauvon itäpuolelta kierrettiin luonnollisesti koneella, mutta purjeet nostettiin heti kun mahdollista. Jouduin vähän aikaa pähkäilemään reittiä etelätuulen takia. Sellainen kuitenkin löytyi ja onnistuin hyödyntämään tuulen kääntymisen kaakkoon päivän aikana. Ajoittain mentiin täysin väylien ulkopuolella keskellä ei mitään. Vain upeaa luontoa.

Ihan muutama vene tuli vastaan. Hekin onneksi purjeilla. Muu perhekin kun oli päiväunilla, oli rauha täydellinen.

Minipurjehtija on meinaan aika hankalassa iässä. Joka paikkaan pitäisi päästä ja ihan ite. Kyllä tämä tästä ajan kanssa helpottaa...

Koska olimme startanneet jo klo 7 saavuimme kevyestä tuulesta huolimatta jo kolmen jälkeen. Näkymä oli todella idyllinen.

Luonto saarella oli hauska. Koivut varsin vaivaisia. Poika kun näytti kyllästymisen merkkejä pitkällä luontopolulla, kehitimme tarinan peikkometsästä. Ja taas riitti mielenkiintoa kulkea.

Kalaostoksilla. Sumpusta suoraan fileeksi. 20 €/kg.

Lokitkin saivat syödäkseen.

Upealle päivälle upea lopetus hyvän ruoan parissa.

 

6 kommenttia:

  1. Ihan huikeata! Kiitos, kun olet postaillut reissultanne niin ahkeraan. Oma kuume sen kuin nousee vaan, reilu viikko pitäisi vielä malttaa arkiaskareissa ja sitten mekin häivytään noihin samoihin maisemiin.

    Mainio minipurjehtija! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minipurjehtija on isin pikku söpöliini. Toivotaan hyviä tuulia teille.

      Poista
  2. Mahtavat ahvenfileet ja hieno saari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on. Fileet maistuivat myös todella hyviltä.

      Poista
  3. Ihania nää sun raportit, yhä enemmän vahvistuu päätös että jonakin kesänä mekin tullaan tuonne asti - loppukevään tavoitteissa on purjehtia edes Hankoon.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kiva jos olet saanut inspiraatiota. Saaristomeri on kyllä kokemuksena huikea, mutta myös Tammisaaren kansallispuistosta löytyy upeaa luontoa.

      Poista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.