torstai 3. lokakuuta 2013

Monenlaista kulkijaa

Isän kanssa kävimme tänään jo perinteeksi muodostuneella syyspurjehduksella. Säätiedotus lupasi hyvää tuulta ja aurinkon. Lämpöä jopa 11 astetta. Paljon enemmän ei voi syyspurjehdukselta vaatia. Starttasimme heti neljältä. Tuulta saimme heti aluksi mukavat 9(11) m/s. Sai isäkin kokea reippaamman tuulen. Täydellä isolla ja st-fokalla mentiin, joten kivasti rajoilla oltiin ja kryssillä saatiinkin Charlotta iloiseen laukkaan.



Isä pääsi pinnamieheksi, joten sain itse kuvattua ympäri venettä. Varsin mukava välillä hengailla muuallakin kuin sitloorassa.




Nämä väkkyrät paahtoivat aivan kauheaa vauhtia. Olin paaran halssilla mutta mitään mahdollisuutta ei olisi ollut väistää näitä. Onneksi hän meni perän puolelta ohi. Upea ilmestys.



Hienot purjeet pikku-Firstillä. Meno näytti varsin herkältä puuskissa.



Aurinko painui horisontin taakse noin puoli seitsemältä. Valoa riitti kuitenkin pitkään vielä sen jälkeen.


Vartin yli seitsemään näki vielä ihan mukavasti. Ts. valoisuutta riittää varsin pitkälle syksyyn näitä iltapurjehduksia ajatellen. Pitää vaan olla ajoissa liikkeellä.


Uusissa led-polttimoissa riittää tehoa. Hytti oli aivan kirkas. Kokonaisuutena todella mukava purjehdus. Paljon enemmän ei olisi keliltä voinut vaatia. Fleacella pärjäsi lämmön puolesta vaikka tuuli oli reipas.

4 kommenttia:

  1. Ihana tunnelma välittyi kuvista :) kuin olisi ollut mukana.

    VastaaPoista
  2. Mies on ehdottanut meille villeimpinä hetkinään tollaista Nacraa - siinä olis varsinaista perhepurjehdusta. Ja olishan se kiva, kun käväistäs meressä joka vendassa. Ainiin, mut eihän me ollakaan enää 22-vuotaiaita... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen kanssa että tuossa menisi raja. F18 voisi vielä kokeilla lämpimällä vedellä.

      Poista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.