tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kisaveneen kippariksi

Työnantajan kanssa on viime kesästä asti ollut puhetta jos haettaisiin yritykselle näkyvyyttä kilpapurjehduksen kautta. Hän on jo siitä asti yrittänyt houkutella minua ottamaan tuollainen projekti vastuulleni. Vähäisen kokemukseni ja muutenkin rajallisen ajankäytön takia en ole tuohon suostunut, mutta tänään vihdoinkin saatiin sovittua reunaehdot, jolla hommaan voitaisiin ryhtyä.

Ajankäytöllisesti saimme tuosta mahdollista kun sovimme, että kisailuun/harjoitteluun käytetty aika korvattaisiin työaikana. Ei nyt  suoraan, mutta inhimillisellä kertoimella. Lisänä tuohon tulisi lisäksi mahdolliset charter-purjehdukset yrityksen vieraille. Nuo todennäköisesti vievät varsin huomattavan ajan kesäkuukausina, joten toimistolla varsinaiset työt pitäisi jakaa muille. Toisena ehtona oli että vene olisi käytössä perheeni lomapurjehduksilla. Sen pitäisi siis kisailun lisäksi soveltua myös siihen.


Alunperin ajatuksena oli hankkia FF 36. Onhan se ollut varsin suosittu. Hetken harkittuamme löysimme siitä kuitenkin kriittisiä puutteita. Onhan venessä kokoonsa nähden purjetta ihan kivasti, mutta näkyvyyden kannalta korkeampi masto ja isommat purjeet olisivat ihan mukava juttu. Tilojen kannalta tuo on vähän niin ja näin. Parhaimmillaankin tuohon saa 3 makuuhyttiä ja neljän hengen perheessä siinä on yksi liian vähän. Lapsilla olisi kiva olla molemmilla omat hytit ja jos vaikka sattuu riitaa matkalla, niin kippari joutuu nukkumaan sohvalla. Ei kovin kiva juttu.

Seuraavaksi mietimme FF 46:sta. Eli malliston suurinta. Ongelmaksi tuossa tuli, että työkaverin appiukolla on FG 46 ja pärjätäksemme tarvisemme todennäköisesti marginaaliksi enemmän jalkoja. Jos ei taidoilla pärjää niin eikös euroilla saa nopeutta lisää. Tässä vaiheessa FF piti unohtaa, koska mallisto loppui tähän.


Balticilta löytyi onneksi sopivan kokoinen kun laitettiin vaatimukseksi rohkeasti 10  jalkaa lisää. Tuossa alkaa olla jo mittaa sen verran, että ei kirput pyöri nilkoissa.


Pentterissäkin on tilaa sen verran mukavasti, että kaksi mahtuu kokkailemaan samalla kertaa. Ei joudu kippari yksin passaamaan koko porukkaa. Ihan ensi kesäksi ei saatu vielä venettä tilattua, mutta onhan tässä  sitten yksi kesä aikaa harjoitella trimmejä.

11 kommenttia:

  1. Ohhoh mitä suunnitelmia. Aika kiva työnantaja. Sustahan tulee tässä tapauksessa siis ammattipurjehtija, onnea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pilvi. Olisihan tämä mahtavaa. Valitettavasti kuitenkin aprillia. :)

      Poista
    2. HEH HEH, koko päivän vältyin muilta piloilta. Nyt ainakin tiedän päiväunesi :))

      Poista
    3. Lohdutukseksi sanon, että eilen työpäivän jälkeen vaimo odotti kotona ruoka valmiina, jotta lähdemme rantaan katsomaan meille varaamaani Dehler 33:sta.

      Poista
  2. Vaarallista lukea tällaisia päivän myöhässä. Pääsin hyttien jakamiseen asti, kunnes aloin etsiä kirjoituksen päivämäärää :) Hauska juttu!

    VastaaPoista
  3. Juttu alkoi melko uskottavasti, mutta jossain vaiheessa tajusin mistä tässä oli kyse, kun se ei enää kuulostanut markomaiselta. Kiva postaus kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm. Millainen on markomainen juttu? Miten sä profiloit mut? ;)

      Poista
  4. Haaveet ja jopa aprillipilat voivat muodossa tai toisessa joskus toteutua...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Valitettavasti tuo työnantaja on vaan moottorivenemiehiä.

      Poista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.