maanantai 14. toukokuuta 2012

Pohjaremppa jatkuu


Ensimmäinen kerros primeria levitetty pohjaan. Tulos oli varsin pettymys. Levitin mohair-telalla ja tasoitinpensselillä tasoitin. Pensselin jälki jäi liikaa näkyviin ja jouduin vesihioimaan ensimmäistä kerrosta jonkin verran. Yritetään toinen kerros vaahtomuovitelalla, jos tulisi parempi.


Kölin tasoittaminen ja muotoilu vasta hauskaa onkin ollut. Sovitin köliin FE 83:n köliprofiilia, mutta se ei kyllä omaan köliini istunut. Mahtaisikohan johtua siitä, että FF 27:ssa on lyijyköli ja siksi se on pystytty tekemään kapeammaksi. Oman kölini pisaramuoto on edempänä. Tosin etureuna oli tylppä ja siihen olen nyt muotoillut pyöristyksen. Kokonaisuutena muoto vaikuttaa mielestäni hyvin loogiselta ja en lähde sitä muuttamaan sen enempää. Spakkelin kovuus yllätti. Varsin hidasta hioa. Ei kannata yhtään ylimääräistä levittää.  Isä on onneksi luvannut tulla apuun koneen ja kakkosakun kanssa. Jos vaikka vene saataisiin tänä kesänä vesillekin.

2 kommenttia:

  1. Ohenna laita sekaan ohenninta siten että primer valuu selkeästi sekoitustikusta. Tee ensin pieni satsi johonkin lasipurkkiin ja koita. Kyllä pitäisi alkaa tasoittumaan.
    terv. Jukka

    VastaaPoista
  2. Kiitos neuvosta. Tein eilen toisen kerroksen ja tasoitin sen vaahtomuovitelalla. Jälki näytti jo huomattavasti paremmalta. Ohenninta oli kyllä pakko lisätä.

    T. Marko

    VastaaPoista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.