sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Pohjaremppa jatkuu II



Pohja vaihtoi viikonloppuna väriä kolme kertaa. Tänään sain pintaan ensimmäisen myrkkymaalikerroksen. Aamupäivä meni pohjaa hioessa. Levitin hiomavaraksi yhden ylimääräisen primerkerroksen ja hionnan jälkeen käytännössä neljäs ja viiden kerros yhdistyivät yhdeksi tasaiseksi kerrokseksi. Paperina oli 180 vesihiomapaperi. Myrkkymaali tasottui maalatessa (mohair-tela + vaahtomuovitela) varsin tasaiseksi ja nyt näyttää, että pohjan saa hiottua varsin liukkaaksi. Köliä tulen vielä tasoittamaan hiukan ennen lopullisia primereita ja myrkkymaalia. En ole ollut sen tasaisuuteen tyytyväinen. Toinen myrkkykerros pohjaan vielä ja sitten lopullinen hionta. Omia voimia tämä pitkä prosessi on syönyt jonkin verran, mutta perheen vielä enemmän, koska vene on vienyt kaiken vapaa-ajan.

Karttaplotterille asennettiin isän kanssa istuinkaukaloon oma liitin ja keulakajuuttaan 12 V tupakansytytin. Saa poika virtaa DVD-soittimeen. Kaiteet asennettiin ja masto nostettiin kannelle odottamaan kuljetusta. Pian merelle!


5 kommenttia:

  1. Hmm, et siis levittänyt myrkkyä nahkealle primerille siitä päätellen, että olet hionut primerin? Mitä maaleja käytit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Timo. En laittanut myrkkyä nahkealle primerille, vaan vesihion fairyvedellä primerin ennen myrkkymaalia. Paperi luokkaa 120 muistaakseni. Se poistaa sen kovettumisessa tulleen kalvon, joka aiheuttaa myrkyn kuoriutumisen. Käytin Hempelin tuotteita. Light primeria ja Hard Racingia. Tuo menettely on oikeastaan välttämätön, jos haluaa pohjasta kisasileän ja mielestäni myös luotettavampi. Light primer kuivui mielestäni niin nopeasti, että toisen olisi pitänyt tulla telan kanssa samantien perässä. Hard racing on itsellä ollut kiinni kuin tauti. Ts. en ottaisi riskejä sen kanssa vaan varman päälle.

      Poista
  2. Moikka! Teitkö välihiontoja vai hiotko vasta viimeisen kerroksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi. Tein muistaakseni välihiontoja myös. Nyt lisäisin ohennetta, jotta maali tasoittuisi paremmin. Mutta tässä tehtiin aivan sileää kisalaatuista pohjaa.

      Poista
    2. Tänks, itsellä pohjaremppa menossa ja tarkoituksena tehdä hyvä cruisingpohja. Eli ei älytöntä hieromista mutta lähes kisatasoa kuitenkin tavoitteena. Elämän realiteettein kuitenkin se neliöitä pohjassa 25 ja vesillelasku lähenee, joten haluaisi optimoida työtunnit jollekin järkevälle tasolle.

      Poista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.