lauantai 22. syyskuuta 2012

Bonusreissu

Ehdin jo kirjoittaa syksyn viimeisestä perhepurjehduksesta. Tänään sattui kuitenkin todella upea syyskeli merelle. Lämmintä ja tuulta sopivasti. Luvattu 7 m/s ei tosin toteutunut, vaan alle 5 m/s jouduttiin tyytymään. Ihan ok sekin, mutta laitoin keulapurjeen 7 m/s mukaan. Onneksi uusi G3 toimii hyvin varsin laajalla tuulialueella (5 - 10) m/s.


 Nyt merellä oli mukavasti kuhinaa ja pääsin vertaamaan nousukulmaamme toiseen veneeseen. Nousukulmamme oli yli 5 astetta parempi kuin horisontissa näkyvän sinirunkoisen veneen. Ihan tuon takia saimme sitä reilusti kiinni, vaikka se oli huomattavan paljon suurempi.

Välillä tuuli laski ja meren varsin korkea vanha maininki heilutti venettä. Ei kovin miellyttävää vaimolle, joka joutui laittamaan pojan nukkumaan. Onneksi hän pääsi kuitenkin pian sitlootaan, jossa olo helpottui.  Onneksi tuulen lasku oli lyhytaikainen ja saimme pian hyvän vedon purjeisiin.

Santahaminan edessä sain mielestäni veneen ihan hyvään vauhtiin. Sivusilmällä näin jonkun veneen tulevan takaa. Korjasin genoan jaluspistettä. Pian kuului jo kova kohina. Vaimo katseli salongin puolelta ulos ja totesi että; "sulla ei ole mitään mahdollisuuksia". Pian Sirena 38 liukui upean näköisesti ohi.  Valkoinen puhdas kisapohja näyttäisi olevan.Viimeiselle 2,5 merimailille saimme hyvät kisat Hanse 341:n kanssa. Ensin näytti, että se menee myötäisellä menojaan, mutta loppujen lopuksi se voitti vain venemitan verran. Jäykkä genoani pysyi paremmin auki virsikirjana kuin heidän rullagenoa. Tuo teki kisasta varsin tasaväkisen, vaikka heidän lys oli aivan toista luokkaa (1,22 vs. 1,04). Lisäksi heidän pohja näytti likaiselta. Kaiken kaikkiaan upea iltapäivä merellä. Kaikilla jäi kiva fiilis. Matkaa tuli noin 15,5 meripeninkulmaa.


6 kommenttia:

 1. Nämä viljelemäsi nopeus vertailut ovat yhtä triviaaleja kuin vertailisi miten Länsiväylän aamuruuhkassa kyykytin Nissan Sunnylla Porschea. Ensi kesänä sitten vaikka viikkokisoihin ja kirjoittelemaan raportteja, mikä vene jäi taakse jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi ja kiitos kommentistasi. Meillä ei ollut ruuhkaa eikä nopeusrajoituksia joten kuvailemasi vertailu ei sen puolesta ole ihan oikeutettu. Ilmeisesti kisaat itse? Haaveilin jo viime kesän lopulla kisailusta. Perhetilanne ei täksi kesäksi antanut myöden ja vasta yksi mahdollinen miehistön jäsen hankittu. Ja jos joku päivä noihin keskiviikkokisoihin pääsen, en epäile yhtään ettenkö löytyisi tuloslistan häntäpäästä. Niin kova taso niissä näyttäisi olevan. Siihen saakka joudun tyytymään näihin satunnaisiin kohtaamisiin muiden sunnuntaipurjehtijoiden kanssa.

   Poista
 2. Jos on itse sellainen kovin ryppyotsainen kisaaja, ettei voi hyväksyä sitä, että joku fiilistelee tällaisilla kivoilla pienillä jutuilla, niin hohhoijaa. Antaa kaikkien nauttia purjehduksessa siitä, mikä omaan tilanteeseen sopii. Anonyymille vinkiksi, että elämä on paljon mukavampaa, kun ei niin hirveästi ota ongelmaa siitä, mistä joku muu iloitsee. Bonuksena tulee se, ettei vaikuta ihan täysin moukalta.

  Mun piti tulla kehumaan, miten kivalta teidän retki näytti ja sanomaan, että tosi mukavaa, että pääsitte vielä koko perheen voimin vesille. Lauantai oli kyllä kaunis päivä! Toivottavasti ensi viikolla on samanlaisia, kun viedään vene talvisäilöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) . Pidän teille peukkuja hyvin säiden puolesta.

   Poista
 3. Me oltiin eilen samoilla vesillä, mutta lähdettiin varmaan aikaisemmin liikkeelle, kun tuulta oli vielä 8 m/s. Ilma oli aivan ihana. Tänään tultiin takaisin vesisateessa ja vähän kovemmassa tuulessa. Toivotaan ensi viikonlopuksi vielä hienoa syyssäätä.

  Meilläkin (siis sillä kapteenilla) on aina kisa käynnissä, jos vain edessä on joku näkyvissä. Tietenkään kaikki ei "kisaa" ja samalla tavoilla hae maksiminopeutta purjeita trimmaamalla, mutta kyllä se meillä on aina osa perhepurjehdusta ja muistetaan, jos joku isompi "häviää" tai jos joku menee meistä ohi.

  Ihan supersöpöjä noi teidän lapset.

  T. Vaimopurjehtija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ovat lapset tulleet äitiinsä. Jos sulla on samanhenkinen mies, niin varmaan ymmärrät. Jokin päässä vaan naksahtaa kun toinen vene ilmestyy näkyviin. Sitten tsiikataan herkeämättä virtauslankoja. Muulloin voidaan mennä ihan löysin rantein.

   Poista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.