lauantai 16. kesäkuuta 2012

Meri-Helsinki sightseeing


Vaimon raskauden takia emme nyt lähde merta edemmäs kalaan, vaan purjehdimme tässä vaiheessa vaan Helsingin edustalla. Turhan urheilullista purjehdusta pitää myös välttää, siksi aloitimme päivämme merellä koneajolla Kotisatama -  Hevossalmi - Suomenlinna - Kaivopuisto - Pihlajasaari.

Olimme ensimmäisenä jonottamassa sillan aukaisua Hevossalmessa, mutta annoin kuitenkin kokeneemman näyttää mallisuorituksen läpiajosta.  Kauniina päivänä liikennettä oli melkoisesti. 


Heti kotisatamasta lähdön jälkeen pysähtyi muuten kaksi vesiskootterikuskia kysymään reittiä satamaan. Olivat kyllä löytäneet merelle, mutta eivät takaisin. 

Suomenlinnan kirkko vasemmassa reunassa. Oikealla olevassa rakennelmassa valtio tarjosi aikoinaan erittäin hyvän merenkulun teoria-/käytännön väyläajokurssin. Kouluttajat eivät olleet empaattisimmasta päästä, mutta ammattitaitoisia kyllä. Rakennus on siis merisotakoulu.

Kaivopuiston edusta näytti varsin eloisalta. Ihmisiä ja veneitä riitti. Emme lähteneet tunkemaan tuohon sumppuun, vaan kurvasimme eteläisemmälle väylälle.

Pihlajasaaresta löytyy ravintola, joka toimii vanhassa huvilassa. Rakennus on hieno ja terassilla oli aivan upea näköala merelle. Valitettavasti ruokalistan lähes kaikki kalaruoat oli myyty loppuun. Kaunis ja lämmin kesäpäivä oli saanut liikkeelle huomattavan määrän ihmisiä. Ruoan hinta-laatusuhde oli kohdallaan. BBQ-annos oli vain 9 e. Valitettavasti ruoat piti tilata tiskiltä. Tälläisessa miljöössä arvostaisin ruokalistoja pöydässä. Itse maksaisin mielelläni palvelusta.

Päivän purjehduksellinen osuus alkoi Pihlajasaaresta lähdön jälkeen. Vaimo meni nukuttamaan poikaa etukajuuttaan ja sinne ne molemmat sitten nukahtivat. Sain mukavat tuulet n. 7 m/s sivu/myötäistä. Parhaimmillaan GPS näytti 6,7 solmua sivutuulessa. Myötäseen meno oli fokalla tuskaa ja ajoin siksi zig zagia, jotta miehistö sai nukkua rauhassa ilman purjeen hakkaamista. Spinnua en yksin alkanut virittämään. 

Villingin käännöksen jälkeen edessä oli tumma ilkeän näköinen pilvi. Alkoi kryssi sitä kohti. Vene nousi mukavasti tuuleen ja kyyti leppoisaa. Tuli ensimmäinen puuska. Nou hätä hyvin mentiin, kiva vauhti. Tuli toinen. Komensin miehistön sisätiloissa tuulen puolelle. Kallistus oli jo kohtuullinen. Sitten tuli kolmas ja voimakkain.  Tuulen voiman todellakin tunsi. Ohjasin tuuleen vähentääkseni kallistusta. Vene pysyi hyvin kontrollissa. Peräsin piti. 180 astetta käännös ja poispäin pilvestä. Tuon alle ei mennä. Vaimo pinnaan ja purjeet alas. Sitten leppoisasti koneella kotisatamaan. Päivä oli kokonaisuudessa todella hieno. Sightseeingiä, hiekkarantaa, leikkiä, ravintolaa, purjehdusta. Kaikille jotakin.  Kokonaismatka noin 22 mpk. Ja illaksi kotiin saunomaan.2 kommenttia:

  1. komea emäntä sulla, saisi olla enemmän kuvia :)

    VastaaPoista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.