tiistai 12. kesäkuuta 2012

Iltapurjehduksella


Sain houkuteltua työkaverin iltapurjehdukselle. Hän ei ollut koskaan aikaisemmin ollut purjeveneessä. Onneksi oli kuitenkin perämoottoria ajanut, joten ihan alkeista ei tarvinnut asioita selittää. Uskalsin antaa hänen ohjata kun laitoin purjeita valmiiksi koneajon aikana.

Työkaveri on sisämaasta kotoisin ja kehuin hänelle ennen lähtöä miten tasaiset tuulet täällä merellä on järviin verrattuna. Säätiedotuksin oli luvannut mukavat 6 m/s. Alkumatkassa iski ensimmäinen pläkä ja toinen totaalipläkä ajoitti itsensä sopivasti spinnun noston yhteyteen. 10 min aikaisemmin kryssittiin kuutta solmua ja yhtäkkiä tuuli pyöri miten sattui. Spinnu tietysti ei saanut tuulta alleen ja pyörittiin ympyrää jonkin aikaa kun ei tiennyt mistä suunnasta tuulee. Siitä sitten saatiin kuitenkin loppumatkaksi ihan kiva viima ja 5 - 6 solmua nopeutta. Spinnun laskukin sujui ihan ok, vaikka gasti oli täysin kokematon. Kryssissä oli keulilla vanha fokka ja kyllä sen huomasi, että sillä ei niin tasaista ja nopeaa kyytiä saanut kuin uudella jäykällä.

Työkaveri pärjäsi yllättävän hyvin pinnassa. Oppi katselemaan virtauslankojakin. Herkkyyttä ei kokemattomalla kuitenkaan pinnassa ole ja herkästi kääntyi keula liikaa tuuleen. Vendat meni yllättävän hyvin.


Iltapurjehdukselle tuli lopulta matkaa 18,5 mpk lokin mukaan. Loppumatkan hyvä keli oli nannaa. Aivan upeeta siis.


2 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää kelit. Tuo olikin hyvä idea napata tuulihavainnot netistä. Piti oikein itsekin etsiä, saisiko Siilinkarilta samanmoiset. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.