maanantai 20. elokuuta 2012

Pitsaa Pihlajasaaressa Cobbilla

Porkkalasta otimme suunnan takaisin Helsingin edustalle. Pojalle piti löytää paikka, missä voi leikkiä ja juosta. Ennuste lupasi kevyttä tuulta aina kolmeen asti ja siksi yritin saada perheen liikkeelle suht. aikaisin. Muutaman tunnin sain purjehtia uudella G1:sellä kunnes pläkä iski ja piti siirtyä koneajoon.Yksi isompi vene ohitettiin kryssillä. Jostain syystä heillä oli tuossa  kevyessä kelissä rullagenoa rullattu aikalailla sisään ja nousukulma tosi huono. Vene muuten oli linjakkaan ja hyvin purjehtivan näköinen. Jonkin ajan jälkeen ajoi koneella ohi.
Rantauduttuamme vaimo lähti pojan kanssa leikkipaikalle kiipeilemään. Itse puin Manducan päälle ja vauvan siihen. Sitten tein taikinan valmiiksi pitsaa varten. Yllättävän kätevästi sujui taikinanteko vauvan kanssa. Hän rauhoittui heti Manducassa. Tein taikinan 4,5 dl jauhoista ja siitä riitti kahteen pyöreään pohjaan Cobbin grilliin sopivaksi. Jauhot olin mitannut valmiiksi kotona ja termospullossa oli onneksi lämmintä vettä aamulta jäljellä.


Grilli syttyi helposti brulee-polttimolla ja oli hetkessä käyttövalmis. Ensimmäinen pitsa kärventyi hiukan pohjasta, kun käytin pelkkää normi paistoalustaa. Laitoin sen alle lisävarusteena ostamani parila-alustan ja sitten pitsanpaisto alkoi sujua hyvin. Kaikki grillin osat olivat hyvin suunniteltuja ja laadukkaita. Käyttö oli helppoa ja grilli oli helppo sammuttaa upottamalla brikettialusta veteen.


Mozzarella-tomaatti-italialainen metwursti pitsa Palesa Shiraz viinin kanssa. Viini oli kätevässä 1,5 L hanapussipakkauksessa. O-Riedelin Syrah lasit ensimmäisiä kertoja käytössä. Toimivat hyvin. Grillissä pitsaan tuli hyvä rapea pohja ja sopivasti hiilinen aromi.


iPad on ollut loisto-ostos. Legolta löytyy muutama hauska peli nelivuotiaille.

Satamamaksu oli 12 e yöltä (maksu käteisellä). WC oli aika kaukana laiturilta ja sijainti länsi-sataman edessä oli minulle vähän liian urbaani äänimaailmansa puolesta. Aamulla kansi oli nokinen matkustajalaivojen päästöistä. Muuten Pihlajasaari on lapsellisille oikein mukava paikka.

1 kommentti:

  1. Näyttääpä hyvältä, tuota koppi-pitsantekoa täytyy vielä kokeilla.
    Koppi-hampurilaisetkin on meillä vielä kokeilematta.

    Elena

    VastaaPoista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.