lauantai 25. elokuuta 2012

Upea Söderskär

Kävimme tänään kääntymässä Söderskärissä. Lähes tuuleton päivä ja koneella tuli ajettua, mutta ulkosaaristo näytti tänään parhaimmat puolensa. Oli niin huikea kokemus, että täytyy mennä toistekin ihan yöksi. Nyt emme olleet varautuneet siihen. Itse asiassa meidän piti tänään palata Kaunissaaressa vietetyn yön jälkeen jo aamusta kaupunkiin, koska oli luvattu sadetta. En tiedä missä satoi, mutta ei ainakaan merellä. Olimme pois kotoa vain 28 h, mutta fiilis on kuin olisi ollut viikon lomalla. Niin mahtava irtiotto arjesta matkailu saaristossa oli.Tällä kertaa meillä ei ollut saaren lyhin masto. 

Taitaa olla yksi Suomen eteläisimmistä huusseista. Yritin houkutella vaimoa saaristolaiseksi, mutta hän totesi että vauvan kanssa on niin kiva hengailla stockalla.
Meidän vene on toinen oikealta. Tuossa kohtaa oli hyvin vettä. Syveni itse asiassa todella nopeasti. Ankkuriköyttä tarvitaan yli 50 m. Oma kalliokiila kannattaa olla mukana. Yhteen rinkulaan oli kiinnittynyt ainakin kuusi venettä. Kahvilaa entisöidään. Katto oli jo tehty perinteitä kunnioittaen kolmioripahuopakatoksi ja sisällä näyttää aika kivalta. Ulkoverhoilu ja alimmat hirret kaipasivat uusimista. Hirret näyttivät kuitenkin pääsääntöisesti hyvinvoivilta. Paljon rankempaa ilmastoa ei puutalolle voi kuvitella.

2 kommenttia:

 1. Miksi mä en ole ennen tajunnut, että sullakin on blogi?

  No, anyway aivan upeita, upeita ja upeita kuvia! Ja oon ehkä väähn kateellinen, että kävitte majakassa. Meillä oli vain kaksikymppinen mukana ja priorisoitiin herkuttelu, mutta näin jälkeen päin ajatellen olisi ehkä pitänyt valita toisin. :D Ei siis jaksettu edes hakea veneestä lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pääseehän tuonne toistekin. Me ainakin menemme vielä toiste yöretkelle grillaamaan.

   Poista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.