torstai 27. kesäkuuta 2013

Sitä sun tätä

Juhannus meni mökkeillessä, mutta heti alkuviikosta kävimme merillä. Niinkin hurja reitti kun Suomenlinnan ympäri ja Kruunuvuorenselkää edes taas. Tämä koska mereltä tuli sadepilvet päälle ja niitä yritin huonolla menestyksellä väistellä. Pilvet onneksi nostivat kivan tuulen, joten ihan kivan fiiliksen tuollakin pienellä pyrähdyksellä sai.


Melkein saatiin pieni kisa aikaiseksi folkkarin kanssa, mutta Suomenlinnan lautat tulivat häiritsemään kesken kaiken. Purjehdus meni tosi kivasti. Lapset käyttäytyivät hyvin, vaikka Minillä on 4 hammasta puhkeamassa. Sadepilvetkään eivät häirinneet. Pieni vesisade vaan piristi kovassa helteessä. Lämpöähän oli noin 27 astetta. Juhannuksena syötiin hyvin. Aattona oli Suomi-teema. Sen kunniaksi mm. savustettua ahventa, lohta, etikkakurkkua ja Susiluodon emännän silakoita kahta sorttia. Juhannuspäivän teemana oli liha. Muurikalla grillatut kasvikset olivat todella hyvät lihan kanssa kuten grillattu fenkoli myös. Jäätelökone tuli myös vihkittyä käyttöön. Vielä ei ollut tuoreita mansikoita, mutta pian on. Pojalle 40 min valmistusaika oli selkeästi liian pitkä ja taisi lusikka käydä täyttöaukosta ennen jätskin valmistumista.

Vauvan karsinasta tai leikkikehästä tein kehitysversion #2. Tätä kehtaa jo esitellä, koska on taatusti turvallinen. Korotin tangon niin korkealle, että Mini ei taatusti pääse putoamaan ja vahvistin reunat dyneemalla. Suojaverkko on ihan kätevä ihan miesten iltapurjehduksillakin, koska laukut voi heittää tuonne ja eivät putoa veneen kallistellessa. Ostin veneeseen Bauhausista minikokoisen ruuvipuristimen ja rautasahan. Olivat älyttömän kätevät pultteja lyhentäessä. 


SVB:ltä tilasin led-polttimot vanhoihin valaisimiin. Virtaa noiden pitäisi viedä vain kymmenesosan vanhoihin verrattuna. Olivat myös varsin kirkkaat, mutta valon väri varsin valkoinen. Ei siis samalla tavalla tunnelmallinen kuin vanhoissa. Mutta nyt ainakin näkee touhuta iltojen pimentyessä.


Vaimo lähti lasten kanssa takaisin saareen. Ts. jäin kesäleskeksi pitkän työlistan kanssa. Mutta huomiseksi on luvattu hyvät tuulet...

4 kommenttia:

 1. Ihana ja varmasti kätevä karsina teidän nuorimmaisella, helpottaa kaikkien eloa ja oloa hankalissa olosuhteissa.

  Me kans vaihdettiin ledit vanhojen tilalle edellisessä veneessä ja hyväthän ne oli, kun sitä ennen ei juuri koskaan raaskinut lamppuja sytyttää. Harvoinhan veneessä kuitenkaan kesäisin lamppuja tarvitsee - kynttilänvalo turvallisesta lyhdystä on ihan ehdoton tunnelmanluoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu nimenomaan silloin tuo on kätevä kun tarvitaan molempia kannella. Löytyy kynttilät tunnelmanluojiksi. Ei sitä nyt punaviiniä sähkövalon alla voi juoda.

   Poista
 2. Kätevän näköistä systeemiä! Onko tuo alumiini- vai muovitankoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Jussi. Tuo on anodisoitua alumiinitankoa Bauhausista. Tuo "leikkikehä" on ollut varsin kätevä. Tänä kesänä siinä oli hyvä nukuttaa tyttö päivisin kun purjehdimme. Tyynyillä hänet sai tuettua niin, että ei kierinyt vendoissa. Tuohon sai lisäksi viritettyä pyykkipojilla huovan päälle näkösuojaksi ja hän sai nukuttua rauhassa. Aallokossa tuossa kohtaa venettä liikkeet ovat kaikkein rauhallisimmat.

   Poista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.