keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Karttaplotterille teline

Tämä karttaplotterin sijoittaminen on ollut harvinaisen hankala ongelma meidän veneessämme. Täydellistä kiinnitystapaa ja sijaintia ei ole vaan ollut tarjolla. Meillä on levanki niin lähellä oviaukkoa, että kiinnitys laipioon oli erittäin huono vaihtoehto. Ison skuutti meinasi viedä sen mennessään kun plotterin ekana kesänä siihen hätäisesti kiinnitin. Mietin myös kiinnitystä levangin alle, mutta lapset olisivat varmasti potkineet plotteria kulkiessaan sisään ja ulos. En myöskään halunnut kulun kajuuttaan häiriintyvän, koska lasten takia vaimo joutuu ramppaamaan edes taas. Ideaali sijainti on mielestäni kuitenkin mahdollisimman lähellä veneen keskilinjaa, jotta plotteriin pääsee helposti käsiksi molemmilta laidoilta suurillakin kallistuksilla. Telineen pitää lisäksi olla sellainen, että plotteri varmasti pysyy paikoillaan kelin kovetessa. Yksinpurjehduksilla yksinkertaiset varmat ratkaisut ovat tärkeitä.

Lopulta päädyin kuvan vaihtoehtoon, jossa tein koivuvanerista oviaukkoon pidikelevyn. Sivuun jäi mielestäni vielä ihan riittävästi tilaa kulkuun ja levy ei myöskään häiritse istumista oviaukon sisäpuolella. Sähköä plotteri saa punaisen virtakytkimen yläpuolelta, joten tarvittaessa plotterin voi nostaa telineessään levangin etupuolelle pois kulkuaukosta. Esimerkiksi sateen sattuessa.  Ei siis täydellinen ratkaisu, mutta tällä nyt kuitenkin mennään ainakin tämä kesä.


Omassa pihassa on ollut leppoissaa puuhata veneen parissa. Olen saanut olla läsnä perheen parissa ja poikakin on keksinyt leikkejä puuhieni lomassa. Kerran näytin hänelle, miten veneeseen kiivetään ja sen jälkeen ei ole apuja tarvinnut.


Vesisäiliön desinfioin Pura Tankilla ja huuhtelin myös. Valitettavasti meidän vesisäiliössä ei ole huoltoluukkua, joten sitä ei pääse pesemään harjalla. Kai tuota kuitenkin keitettyyn veteen voi käyttää. Oli pientä luksusta kun vesipumppu pumppasi makeaa vettä lavuaariin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.