keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Vesillelasku

Iso kivi vierähti sydämeltä kun Charlottan väärinkäyttö puutarhakoristeena vihdoin loppui tänään. Sään herra tietysti rankaisi liian myöhäisestä vesillelaskusta ajoittamalla kuukauden ainoat sateen tähän päivään. Onneksi ihan pahimpaa sadetta emme päällemme kuitenkaan saaneet.


Nosturikuskin ensimmäinen kommentti oli, että on näköjään pohjaa hiottu. Sitten katseli vähän pidempään ja totesi että tätä on taidettu hioa aika paljon. Totesin vaan että pakko ottaa kaikki nopeus irti, jottei jää isompien jalkoihin.


Helsingin purjeenvalmistustaito kerättynä keulakajuuttaan. Keskimmäinen pussi vielä testaamatta. 

Nosturikuski ehti rantaan ensin kun pysähdyimme pankkiautomaatille. Rannasta hän soitteli, että ei ole tilaa laskea, troolari edessä. Ihmettelin, että vielä eilen tilaa oli. Saavuin rantaan, iso troolari oli tunkeutunut vesillelaskualueelle, mutta mielestäni siinä oli ihan hyvin tilaa.  Ja hyvin Charlotta siihen laiturin viereen mahtui. Tällä kertaa olimme päättäneet olla vetämättä falleja maston sisään. Toimin itse hätäilemättä ja asettelin windexin hyvin paikoilleen. Sitten masto ylös ja vantit kiinni. Kaikki meni hyvin ja konekin käynnistyi ongelmitta.


Jännitin ensin kovaa itätuulta, joka oli myötäinen meidän venepaikkaan. Tuuli ei kuitenkaan haitannut juuri lainkaan, vaan paikkaan oli tosi helppo kiinnittyä. Aivan luksuspaikka mielestäni. Töihin ehdin jo klo 11, vaikka laitoimme puomin paikalleen ja vantit kireälle. Töiden jälkeen kävin vielä veneellä tsekkaamassa että oli pinnalla. Ei vuotoja siis.

8 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon! Eihän tuo ole sukellusveneeksi suunniteltu, ei hyvä jotta pysyi pinnalla. Nyt vaan testaamaan kesän vauhtia ja pohjan liukkautta. Toivotaan teille vähän aurinkoakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Täytyy toivoa kauniita ja lämpimiä kelejä. Viihtyy perhekin merellä.

      Poista
  2. Ja kesä alkakoon :-)! Tulkoon oikein ihana purjehduskesä!

    VastaaPoista
  3. Onnea kovasti! Aurinkoisia ja lämpöisiä kelejä sekä suotuisia tuulia teillekin! :)

    VastaaPoista
  4. Kyllä on kiiltävä. Hyviä tuulia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Freesi vene piristää mieltä. Toivottavasti tekin löydätte oikeat aineet, jos tahrat vielä häiritsevät. Hyviä tuulia myös teille.

      Poista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.