tiistai 14. toukokuuta 2013

Vauhtiraitaa ja kiiltävää pohjaa

Veneen alkuperäinen kylkiraita oli luultavasti tehty veneen racingversion mukaan ja perästä painui liian alas. Joku edellisistä omistajista oli varsin huolimattomasti nostanut perästä raitaa. Rapsuttelin sen kuitenkin pois pohjaremontin yhteydessä. Ajattelin yrittää peittää perän likaraitaa teippauksella. Jäykän teipin vääntäminen kaarevaan pintaa olikin varsin haastavaa hommaa ja lopputulos ei aivan briljantti ole. Ihan ok kuitenkin. Kuvissa näkyy myös liinat, joita käytin apuna kun maalasin tassujen alta.


Pohjan kanssa mietin pitkään, että alanko sitä varsin onnistuneen maalauksen jälkeen hiomaan. Vaimo oli sitä mieltä, että olen hullu jos se ei ole riittävän hyvä.  Kuivana näytti ihan hyvältä, mutta kastettuna siitä ei peilikuvaansa nähnyt. Prosentin tai parin erolla nopeudessa ei kuulemma ole meille merkitystä. Pöh. Tottakai on. Ja onhan se kaloillekin kivaa, että näkevät peilikuvansa jostakin. Hioin lopulta pohjan paperille 800 asti. Kuivana ei erikoiselta näytä, mutta kun kastaa vedellä, niin the magic happens.


Vesillelasku on viikon päästä. Vedet ovat kyllä vielä varsin kylmiä. Toivotaan nopeaa lämpeämistä. 


12 kommenttia:

 1. Kiilto hipoo jo peiliä. Jestas!
  Täydellistä tuli. Ihailtavaa :-)

  VastaaPoista
 2. Sun viime kesän postaus kiillotetusta peräsimestä kävi viikonloppuna mielessä, kun hinkkasin veneen kylkiä kiiltäviksi. Täytyy nostaa hattua sulle kyllä. Rankkaa hommaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiukan tuli hiki, mutta ei paljoa. Kevyempää kuin perinteinen hiihto. Käy hyvästä keskivartalotreenistä. Kiitos kehuista.

   Poista
 3. Uuh ja ooh, tulisitko tekemään minunkin pohjani? Ei meinaan ole mikään racing.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on hyvä että annat tasoitusta meille pienemmille. Itse pitää ottaa kaikki nopeus irti, jotta en jää teidän isompien jalkoihin ;)

   Poista
 4. Jos on jotain saanut päähänsä, se kiusaa koko kauden, jos jättääkin tekemättä. Hieno tuli ja toivottavasti mielenrauha myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuota mietin. Parempi näin, niin ei tarvitse kesällä märehtiä.

   Poista
 5. Noista liinoista ja tassujen alta maalauksesta olisi kiva saada tarkempi postaus. Vesillelaskussa näytti siltä että voisi olla edessä ensi keväänä...

  Elena

  VastaaPoista
 6. Raita sopii hienosti veneeseesi vesirajaan, tekee kyljestä täydellisen.
  Onko jo tehty kesän retkisuunnitelmaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aluksi kyllä arvelutti raidan lisääminen, mutta lopputulos istui kyllä omaankin silmään. Lomalla olisi tarkoitus seurata rannikkoa aina Ugiin asti. Katsotaan päästäänkö niin pitkälle tällä miehistöllä.

   Poista
 7. Moikka. Annoin sinulle blogitunnustuksen:

  http://purjein.blogspot.fi/2013/05/i-love-your-blog-tunnustus_20.html.

  Hyvää puejehduskesää perheen kanssa :-)

  VastaaPoista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.