tiistai 16. heinäkuuta 2013

Matkalla

Sunnuntaina starttasimme Helsingistä. Tuulta ei lainkaan, joten koneella Isoon Vasikkasaareen. Siellä grillasimme pitsaa ja kiertelimme saarta. Sain mahtumaan mukaan pojan polkupyörän, joka oli isossa saaressa oivallinen apu. Hiekkalinnan rakentelua ja uimista. Lapset oikein tyytyväisiä. 

Eilen kurvasimme aamulla Haukilahden paviljongin laituriin. Minä taksilla hakemaan muutamia juttuja kotoa ja lapset jäätelölle. Noin klo 13 starttasimme kohti Porkkalaa. Tuuli nousi 7 -> 10 m/s kryssipäivän aikana. Alkumatkasta teräviä aaltoja, jotka hyppyyttivät venettä kohtalaisesti ja hidastivat vauhtia. Keulilla st-fokka ja iso täysin auki. Tuolla setillä mentiin Porkkalaan asti. Sain trimmattua ison keliin sopivasti. Alkumatkasta en ollut vauhtiin tyytyväinen, mutta rannikon lähestyessä aallokkon vaikutus väheni. Takaa lähestynyt vene ei enää saavuttanut ja pari isompaa ohitettiin. Vene oli kuiva purjehtia. Muutamat pärskeet tuli naamalle. Lapset onneksi nukkuivat. Vaimo ei ihan yhtä paljon nauttinut kuin minä. 

Juuri kun tulimme sisään Porkkalaan tuli repivää tuulta. Bågaskär näytti 12 - 14 m/s. Purjeet alas ja koneella Lähteelään. Vietimme siellä kivan aamupäivän ja tänään siirryimme Porkkala Mariniin saunomaan ja illalliselle. Tänään ollut kovatuulinen päivä. Huomenna toivottavasti hiukan rauhallisempi tuuli kun suuntaamme Porkkalan selän yli Inkoon saaristoon.


Bauhausista ostin 39 €:lla pienen kumiveneen ja Clas Ohlsonista tehokkaan pumpun. Vene ei vie pakattuna juuri mitään tilaa ja sillä on kiva tehdä tiedusteluretkiä lasten kanssa. Saa vaimo välillä opiskelurauhaa.

Vene aika survottuna täyteen, korkeintaan muutama kassi mahtuisi vielä. Joillain pienillä innovaatioilla voi vielä parantaa säilytystiloja ja pentterin toimivuutta tulevina kesinä. 

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi kivalta teidän retken alku. Tänään oli tosiaan aikamoinen blosis. Hyviä tuulia teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivasti on matka lähtenyt liikkeelle. Lasten kanssa on aina omat jännittämisensä.

   Poista
 2. Tosi mukavalta kuulostaa! Poika oli varmasti iloinen kun pääsi fillaroimaan :) Toivotaan tuulten vähän hellittävän huomiseksi. Inkoon saaristosta onneksi löytyy sitten suojaa ja bonuksena vielä todella kauniita maisemia. Hyvää matkaa teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset. Meri oli onneksi lempeä. Pyörä oli kyllä pelastus. Lasten jalat kun ovat arvaamattomat. Luolissa niissä riittää virtaa loputtomasti, mutta tylsimmässä maastossa voi energiat kadota yhtäkkiä täysin.

   Poista
 3. Nythän siellä vasta tuulet alkavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä näyttää. Näin vauvamiehistöllä saisivat tuulet mielellään pysytellä alle 9 m/s.

   Poista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.