keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Laguunia ja pupuja

Aspö-päivän jälkeen tuli peilityyni päivä. Hyödynsin Aspön varsin puhtaan veden vielä aamulla harjaamalla veneen pohjan puhtaaksi. Tuulettomana päivänä emme halunneet tehdä pitkää siirtymää koneella, vaan suuntasimme kohti Björkötä.


Björkön laguuni muodostaa upean suojaisan luonnonsataman. Kallioilla on lenkkejä. Itse kiinnityimme kiviin. Laguunin perä oli suosittu. Ilmeisesti siellä on huussit. Ainakin siltä näytti kun kumiveneellä sinne soutelimme. Kaksi rantakäärmettä näimme uimassa.


Maasto oli kaksivuotiaalle hankala. Paikka sopii paremmin vähän isommille lapsille. 


Parasta paikassa on upea sisäjärvi. Vesi oli puhdasta ja lämmintä. Poika hyppeli veteen innoissaan ja minä myös. Tytölle kalliot olivat liian hankalat liikkumiseen.


Illalla paistoimme lettuja. Seuraavaksi päiväksi luvattiin hyvää etelän puoleista tuulta. Ideaalia siirtyä läpi kansallispuiston kohti Helsingholmia. Halusimme paikkaan, jossa tytönkin olisi mukava olla.


Purjehduspäivä Helsingholmiin oli upea. Saaristomerellä saa purjehtia rauhassa ilman isojen moottoriveneiden aallokkoa. Charlotta laiturissa kolmas vasemmalta. Huomaa aurinkosuoja. Ostin Biltemasta parin euron pressun ennen matkaa sadesuojaksi. Siitä tulikin tärkeä suoja paahdetta vastaan.


Helsingholmin hiekkarantassa on hyvä pohja. Pientenkin lasten on helppo olla.


Pupu ja koira olivat kiinnostavia. Aikuisille helpompaa kun kiinnostavia juttuja löytyy.



Isä - poikajuttu. Kuinka korkealle pojan saa heitettyä. Käy räjähtävän voiman treenistä ja poika kiljuu riemuissaan. 










8 kommenttia:

  1. Ihania päiviä teillä! Molemmat paikat mahtavia paikkoja ja ehkä tuo Helsingholmen parempi pienille lapsille. Onko sinilevätilanne helpottunut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei voi valittaa. Huikea loma. Sinilevätilanne helpotti itään päin siirtyessä. Appivanhempien mökillä Inkoon saaristossa ei ollut enää levää yhtään. Pahin tilanne tuossa Itämeren pohjoisosassa.

      Poista
  2. Ihania kesätunnelmia. Aivan mahtavaa että kuvaaminen on nykyään niin helppoa verrattuna filmirulla-aikaan. Jää lapsille hauskoja muistoja kuvina - ja vanhemmille kans.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Juu jäisi moni vaikeampi tilanne vanhalla filmikameralla onnistumatta. Ja nykyisin pokkaritkin on jo riittävän valovoimaisia. Lasten kanssa paras kamera kun on se, mikä kulkee helposti mukana ja on nopeasti käyttövalmis.

      Poista
  3. Täydellisiä kesäfiiliksiä! Ja ihania paikkoja kaikki. Näkyikö Helsingholmissa valkoista heppaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllä olemme olleet enemmän kuin tyytyväisiä tähän kesään. Valitettavasti heppaa eikä lampaita näkynyt.

      Poista
  4. Helsingholmen on ihana paikka ja varsinkin sen saaren rannat, niistä löytyy upeita paikkoja. Ymmärrän vaimoasi todella hyvin, sillä minä vaadin myös vähintään 28 asteisen veden ennen kuin menen uimaan =D. Joinain kesinä on jäänyt vallan talviturkki päälle =D.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on yksi parhaimmista niin miljöön kuin fiiliksenkin puolesta. Aika vilukissoja olette ;)

      Poista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.