tiistai 15. heinäkuuta 2014

Matkalla

Kesälomamatka alkoi varsin vauhdikkaasti. Sain kaksi 10-11 m/s myötätuulipäivää kun siirsin veneen yksiin Helsingistä Inkoon saaristoon. Molempina päivinä huippunopeudet lähentelivät kahdeksaa solmua. Yön vietin Lähteelässä, jossa oli myös kaksi muuta yksinpurjehtijaa. heidän kanssaan ilta vierähti leppoisasti. Porkkalan selän ylitin vajailla tehoilla. Luvatut 12(15) m/s tuulet alkoivat vasta jo ylitettyäni selän. Selällä oli tuulta 10(13) m/s ja isossa 1 reivi. Puuskissa tuo riitti runkonopeuden ylitykseen, mutta muuten jäi vajaaksi. Vastaantulijoista mukavimmilta näytti niiden meno, joilla oli taitoa ja rohkeutta ajaa maksimipurjeilla. Selkeästi epämiellyttävimmältä näytti kengurupomppailu koeajolla.
Appivanhempien mökiltä aloitimme kesälomapurjehduksen koko porukalla.Perhepurjehdukselle keli oli mieluinen ja lapsilla kaikki hyvin.Itse yritin onkia perheelle illallista. Pikkukalat kävivät kuitenkin syömässä vaivalla kaivamani madot.Seuraavana aamuna matka jatkui kohti Hankoa. Lähdimme jo klo 8, koska halusimme päästä aikaisin perille. Edellisenä iltana olin katsonut että ennuste oli luokkaa 5-6 m/s. Tuo oli kuitenkin muuttunut yön aikana. Koska Rödjanissa oli huono yhteys ja en jaksanut katsoa ennustetta uusiksi. Täydet purjeet siis mastoon ja isoin genoa myös. Saariston suojasta juuri purjeiden noston jälkeen tuuli sitten nousi aina 9(10) m/s asti. Siinä sitten mentiin aika haipakkaa ja juuri ja juuri sain trimmattua voiman sivutuulessa kohtulliseksi. Vastaantulijat vilkuttivat iloisesti reivatuilla purjeillaan. Aallokko heilutti venettä ja perhe voi pahoin. Halusin minimoida kärsimykseen käytetyn ajan ja ajoin täysiä. Tulliniemen jälkeen meno rauhoittui ja jo puoli yhdeltä kiinnityimme Hangonkylään. Illalla syötiin hyvin kalaravintolassa ja tänään matka jatkuu.

Anteeksi huono sommittelu. Bloksy ei enää toimi ja bloggerin oma softa on huono. Antakaa vinkkejä paremmasta. 

8 kommenttia:

 1. Myötätuulella on mukava seilata navakassakin tuulessa. Vene kulkee kohisten. Perhepurjehduksen mukavuutta lisää se, että reivaa purjeita. Tosin se ei vaikuta pahoinvointiin, vaan tuo aallokko, joka taisi olla nyt aika korkeaa. Mukavia tuulia ja aurinkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aallokko on se ikävä perhepurjehduksessa. Pitää vaan mennä voimalla eikä jäädä keikkumaan. Ei tuo aallokko noin korkea ollut mutta pieni ja kevyt vene. Nyt alkaa kevyemmät kelit. Ehkä vähän liiankin.

   Poista
 2. Mietinkin tuossa viikko takaperin, että piteli tuossa niin monta päivää ihan kunnon itätuulta, että tilanne taisi olla paras niillä, jotka olivat pääkaupunkiseudulta matkalla länteen eikä päinvastoin.

  Sitä on oltu kulmilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautittiin taas teidän kulmista. Oli joo sellaiset jihaa-kelit, mistä tykkäät. Ilman perhettä hauskaa kun ei heiluminen haitannut.

   Poista
 3. Kiva kuula, että äijän kävi hyvin yksinpurjehduksilla. On se varmasti aina vähän jännää, vaikka olisi kuinka kokenutkin... Meri on aina uusi seikkailu.

  Siinä ovat vastaantulijat ihailleet reippauttanne viimeisimmällä legillä :) Toivottavasti löydätte toimivia niksejä pahoinvointiin. Jotkut nuuhkivat piparminttuöljyä nenäliinasta, syövät kuivattuja ja sokeroituja inkiväärinpaloja (ei ehkä sovi lapsille, koska on kielletty raskaana oleviltakin) tai käyttävät lääkkeitä.

  Softan osalta en osaa auttaa, käytän vain Bloggersin omaa ja huonohan se on. Ei ole tullut reissun päältä sillä postailtua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä kun joku kehittäisi sellaisen myötätuulipurjeen yksinpurjehtijalle, että se pysyisi vedossa plattiksella. Saisi voimaa surffeihin. Veneestä löytyy jo inkivääritapletteja. Vaimon mukaan auttavat kivasti. Nuo oikeat pahoinvointilääkkeet on aika stydejä. Käytin niitä merivoimissa.

   Poista
 4. Jos blogger alkaa tökkimään, niin ainahan alustan voi vaihtaa, esim. Wordpressiin. Luotsi-Olli osaa varmaan sanoa tarkemmin miten sisällön siirto hoituu ja kannattaako vaiva. Itse olen ainakin ollut kovin tyytyväinen WP:iin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen että vaihto on edessä jossain vaiheessa. Viimeistään kun vene vaihtuu.

   Poista

Tykkään kommenteista. Pistä sellainen tulemaan.